Partnerstvo na ESF projektu “Start Point”

Potpisan ugovor s Uredom za Udruge o dodjeli bespovratnih sredstava za ESF projekt “Start Point”

Logo ESF - Učinkoviti ljudski potencijali

Zaista smo sretni što možemo objaviti partnerstvo na ESF projektu “Start Point”.  Potpisan je ugovor o dodijeli bespovratnih sredstava s Uredom za Udruge u okviru poziva “Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za podršku učinkovitoj resocijalizaciji i reintegraciji počinitelja kaznenih djela u društvenu zajednicu“.

Zajedno s Udruga PET PLUS (nositelj projekta) i pod mentorstvom partnera Ustanova Callidus projektom jačamo kapacitete organizacija civilnog društva za podršku učinkovitoj resocijalizaciji i reintegraciji kaznenika u društvo.

“Start Point” projekt svojim multidisciplinarnim pristupom i širokom mrežom usluga i aktivnosti otklanja prepoznate teškoće ciljnih skupina, a kojima direktno prijeti socijalna isključenost zbog toga što se nemaju gdje vratiti te često recidiviraju.

Okosnica ovog projekta je pružiti ciljanoj skupini sigurno mjesto otvorenog tipa iz kojeg će se lakše uključiti u društvenu zajednicu.

Posebni ciljevi projekta:
1. Jačanje kompetencija OCD-a za podršku resocijalizaciji i reintegraciji počinitelja kaznenih djela u društvenu zajednicu.
2. Postpenalni prihvat i osnaživanje počinitelja kaznenih djela za resocijalizaciju i reintegraciju u društvenu zajednicu.

Programi će obuhvatiti neophodne vještine potrebne za komunikaciju i rad sa počiniteljima kaznenih djela te program mentorstva za rad s bivšim kažnjenicima. Nakon edukacije Udruga PET PLUS i Institut Pula provodit će psihosocijalno osnaživanje kroz grupe, tijekom tog procesa motivirati će se korisnike koji kontinuirano pristižu u potrazi za pomoći, podrškom i rješenjima za osnovne potrebe.

Projekt se bazira na organiziranju kuće „na pola puta“. U kući će biti pružen smještaj za minimalno 7 bivših kažnjenika te ponuđen kompletan program stabiliziranja, psihosocijalnog osnaživanja radom sa stručnjacima, mogućnošću dodatnog obrazovanja i edukacije na raznim radionicama, informiranjem o njihovim pravima i mogućnostima i vidom mentorstva kao pomoći u svrhu traženja zaposlenja.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, te Ured za udruge Vlade RH,
Ukupna vrijednost projekta: 1.171.015,66 kn
Trajanje projekta: 18 mjeseci
Nositelj projekta: Udruga PET PLUS
Partneri: Udruga Institut Pula i Callidus – ustanova za obrazovanje odraslih
Početak i kraj projekta: 01.09.2019. – 28.02.2021.

Veselimo se početku projekta i suradnji s našim dragim partnerima Udruga PET PLUSCallidus obrazovanje

Izvor slika:
Ured za Udruge – Preuzeto: 22.07.2019.
Udruga PET PLUS – Preuzeto: 22.07.2019.