Istra koja primjećuje

Istra koja primjećuje socijalnu i ekonomsku deprivaciju kod jednog dijela naših građana i sugrađana na području cijele Istarske Županije. Ponukani željom da djelujemo u skladu s potrebama, organizirali smo terenski rad u obliku obilaska onih naših stanovnika koji nemaju zadovoljene osnovne životne uvjete.

Kako se svaki dobar rad sastoji od timskog i sveobuhvatnog djelovanja, tako smo i u ovom djelovanju naišli na razumijevanje i podršku drugih dionika.

Zahvaljujemo Gradskom društvu Crveni križ Pula i trgovačkom centru Metro Poreč na konstantnim donacijama prehrambenih namirnica posljednjih tjedana, koje smo kao posrednici podijelili našim korisnicama u obliku paketa.

Paketi hrane za beskućnike, građane i obitelji koji su socijalno zatečeni te onima koji su zbog pandemije COVID-19 virusa kao posljedicu imali smanjene prihode nedostatne za osnovne životne potrebe, i/ili su u potpunosti ostali bez radnih mjesta, osigurani su sredstvima MDOMSP te značajno upotpunjeni donacijama hrane GDCK Pula i Metro.

Do sada je podijeljeno više od 100 kg hrane; svježeg mesa; voća i povrća; razne konzervirane hrane; i drugih prehrambenih namirnica i sokova.

Veliko hvala svima u ime svih naših korisnika i njihovih članova obitelji.

U ovom neobičnom razdoblju, u kojem smo se našli, najvažnije je da budemo i ostanemo potpora jedni drugima.