IZVJEŠĆE- Anonimno i besplatno testiranje na hepatitis i HIV u Puli

Program „Outreach savjetovanja i testiranja na HIV/HCV“ proveden je u partnerstvu udruge Institut Pula i udruge HUHIV Zagreb. Program je proveden u prostorima udruge Institut u Puli, u skladu sa stručnim protokolima savjetovanja i testiranja u zajednici CheckPoint centra Zagreb, izrađenim od strane Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu.  Pred-savjetovanje, edukaciju i psihosocijalnu podršku vršili su Tomislav Beganović – educirani savjetnik i Maja Erceg, mag.psih. Testiranje i post-savjetovanje vršila je dr. Maja Sabolić, vanjski suradnik – Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević Zagreb.
10.10.2016. savjetovanje i testiranje na HIV/HCV provedeno je u prostorima drop-in centra udruge Institut Pula, Zadarska 10. Ciljana populacija bili su korisnici usluga drop-in centra u Puli sukladno stručnim smjernicama probira osoba pod visokim rizikom od zaraze HIV/HCV-om. Savjetovano i testirano je ukupno 14 osoba od kojih je otkriveno 9 anti-HCV pozitivnih.
11.10.2016. savjetovanje i testiranje na HIV/HCV provedeno je u prostorima udruge Institut Pula, Dobricheva 32. Ciljana populacija bili su osobe visokorizičnog ponašanja sukladno stručnim smjernicama probira osoba pod visokim rizikom od zaraze HIV/HCV-om. Savjetovano i testirano je ukupno 6 osoba (pozitivnih rezultata nije bilo).