Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama

Predstavljanje_IHC_91Udruga Institut i ove godine obilježava Međunarodni danborbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama, a sve u suradnji s Gradom Pula, Policijskom upravom Pula, Službom za prevenciju, izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja te ZZJZIŽ te Općom bolnicom Pula. Manifestaciji će se pridružiti i Obiteljski centar IŽ i Udruga UZPIRO, dok će za zabavni dio biti zaduženi plesna skupina AB original.
Udruga Institut će zajedno s udrugom Hepatos iz Splita provoditi razne aktivnosti za građane.

U navedenom vremenu građanima će se dijeliti edukativni materijali, flyeri i brošure, dok će građanima Pule djelatnici udruge Hepatos i udruge Institut u Mobilnom InfoHep Centru ponuditi besplatno testiranje testovima za brzo otkrivanje hepatitisa C uz savjetodavno-informativni razgovor sa liječnicima, te korisnicima udruge “Institut” besplatan pregled jetre elastografijom.
Navedene aktivnosti će se provesti u suradnji sa stručnjacima ZJZ Istarske županije i Opće bolnice Pula. Brze testove iz sline na hepatitis C vršiti će dr. Jasna Valić iz ZZJZIŽ, dok će pretragu elastičnosti jetre ( fibroscan ) vršiti dr. Irena Hrstić, stečajna ravnateljica pulske opće bolnice.

Manifestacija se održava 26. lipnja 2015. godine na Trgu portarata sa početkom u 19:00 sati.