Obilježavamo 1. prosinca- Svjetski dan borbe protiv AIDS-a

Ove se godine po trideseti put obilježava Svjetski dan borbe protiv AIDS-a. Ovogodišnji slogan je: „Živi pozitivan život- saznaj svoj HIV status“, kojim organizacija UNAIDS poziva na pojačano testiranje na HIV. Zaražene osobe na taj način mogu pristupiti zdravstvenoj skrbi i liječenju , a nezaraženi informacijama o prevenciji zaraze HIV-om. Procjenjuje se da u svijetu postoji više od 9 milijuna osoba koje nisu svjesne da su zaražene HIV-om.

Udruga Institut Pula i ove će godine provesti niz akcija kako bi informirali građanstvo o navedenoj problematici. Tijekom ovog vikenda, od 1. do 3. prosinca, po caffe barovima i školama dijelit ćemo prezervative i edukativne flyere,  s ciljem podizanja svijesti javnosti, a posebno mladih, o važnosti prevencije spolno prenosivih bolesti, uključujući infekciju HIV-om te čuvanja spolnog i reproduktivnog zdravlja.

Postavit ćemo kutije sa latex prezervativima i edukativnim flyerima na sljedećim lokacijama: Ugostiteljski objekt Žgabucin, Rustico bar,  Rock caffe, Caffe bar Mimoza, Caffe bar Sixty six. Ovim im se putem i zahvaljujemo na interesu i uključivanju u akciju. Prezervativi će naravno biti besplatni za sve te ako ste u blizini tih mjesta slobodno odite i uzmite ih, bez imalo srama.

Inicijativi su se pridružile i Medicinska škola Pula, Tehnička škola Pula te Gimnazija Pula.

Više možete saznati na stranici  https://knowyourstatus.unaids.org . U međuvremenu, donosimo vam zanimljivi video, pogledajte ga pod stavkom “Multimedija”.