Održan prvi sastanak Coffee House

Jučer, 12.04.2021. održali smo prvi sastanak Coffee House-a.

Coffee House je grupa pomoći, podrške i motivacije osobama koje se bore s problemima ovisnosti o drogama. Grupa se sastaje jednom tjedno, ponedjeljkom od 16:30 do 18h u prostorijama Dnevnog centra udruge na adresi Zadarska ulica 10.

Coffee House je percipiran kao mjesto komunikacije, potpunog povjerenja i podrške na kojoj osobe s problemima ovisnosti mogu doći, te uz čaj ili kavu kroz razgovor s voditeljima grupa razgovarati o koracima koji su potrebni kako bi osoba pristupila rehabilitaciji u jednoj od terapijskih zajednica koja odgovara njihovim željama, okolnostima i/ili potrebama.

Coffee House je mjesto podrške na kojem se osobe mogu iskreno otvoriti i ispričati svoju priču te mjesto na kojem zajedno stvaramo plan za početak novog života, bez ovisnosti. Također, osobe imaju priliku čuti priče o promijenjenim životima bivših ovisnika.

Nakon donesene odluke o pristupanju programu rehabilitacije, korisnika se prati od početka do samog odlaska, te mu se pruža sva logistika, infrastruktura, a ako je neophodno i financijska pomoć (za izradu dokumenata i sl.) do odlaska.

Važno je da Coffee House nije krajnji cilj, već je to Skretnica i Posrednik za prelazak s mjesta na kojem su trenutno ovisnici, na mjesto na kojem mogu biti kako bi imali život bez ovisnosti i u potpunosti ispunjen. Tu smo za njih kako bi pomogli.