Održan webinar „Paralelni svjetovi“ za Društvo psihologa Istre na temu beskućništva

Održan webinar „Paralelni svjetovi“ za Društvo psihologa Istre na temu beskućništva 

U utorak 23. travnja 2024. predsjednica naše udruge Varja Bastiančić održala je webinar „Paralelni svjetovi“ za Društvo psihologa Istre na temu beskućništva.

Jako smo sretni i ponosni da svi zajedno surađujemo vezano uz problematiku beskućništva jer je to zaista tema o kojoj trebamo svi zajedno razgovarati i razumjeti.

Prenosimo jednu jako bitnu stavku sa webinara koju je rekla Varja:

Beskućništvo nije ničiji identitet. Imati dom ili ne nas ne definira u našoj nutrini i nije karakterna osobina. Nitko od nas sebe ne predstavlja kao „kućnika“ jer imati dom ili ne, su samo privremena okolnost i način na koji bivamo, ali definitivno nije nešto što definira našu osobnost. Vjerujem da smo kao društvo sazreli da riječ „beskućnik“ zamijenimo riječima „osoba u beskućništvu“ i živim u uvjerenju da to možemo, da svi razumiju važnost zamjene terminologije i koliko je ta korekcija ispravna spram nas samih ali puno više spram samih korisnika.”

Zahvaljujemo svim sudionicima webinara iz Društva psihologa Istre i veselimo se svakoj daljnjoj suradnji. Hvala vam na slušanju i na vašem velikom doprinosu ovoj temi ?