Potpisan Ugovor s Istarskom županijom o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu programa – Prenoćište za beskućnike RACHEM

Potpisan Ugovor s Istarskom županijom o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu programa – Prenoćište za beskućnike RACHEM

Zahvaljujemo Istarskoj županiji na prepoznavanju potreba iz područja socijalne skrbi.

U utorak, 16. travnja 2024. potpisali smo Ugovor o izravnoj dodjeli financijskih sredstava s Istarskom županijom za provedbu programa  – Prenoćište za beskućnike RACHEM u 2024. godini.

Županija će tijekom 2024. godine sufinancirati provedbu programa – Prenoćište za beskućnike RACHEM s iznosom od 40.000,00 EUR.

Prenoćište je usluga koju Grad Pula pruža od veljače 2023. godine. Istu je do danas koristilo 132 ljudi.

Svaku noć na spavanje dolazi do 33 korisnika koji nemaju krov nad glavom i kojima je ulica jedini dom koji poznaju. Podsjetimo, Grad Pula je direktnim financiranjem osigurano 60.000,00 EUR za rad prenoćišta. Udruga Institut Pula počašćena je odlukom grada da obavlja djelatnost od posebnog interesa za grad i time je stekla preduvjete za direktno financiranje.

Hvala svima koji prepoznaju naš rad i važnost prenoćišta RACHEM-a u našoj zajednici.

Ugovore je korisnicima svečano uručio i potpisao župan Istarske županije Boris Miletić i pročelnica odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Gordana Antić.

Ovaj projekt sufinanciran je iz Proračuna Istarske Županije i Grada Pule.


Odricanje od odgovornosti:

Ova publikacija proizvedena je uz pomoć Istarske Županije i grada Pule. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Udruge Institut Pula te se ni na koji način ne može smatrati stajalištem Istarske Županije ili grada Pule.