POZIV- Besplatno i anonimno testiranje na hepatitis i HIV u Puli

hiv-edukacijaDana 10. listopada (ponedjeljak), u vremenu od 8 do 18 sati u prostorijama udruge Institut u Zadarskoj 10, Pula, tim CheckPoint centra iz Zagreba obavljat će besplatno i anonimno testiranje i savjetovanje na HIV i hepatitis C. Anonimno testiranje podrazumijeva testiranje pod brojem ili šifrom, umjesto pod imenom i prezimenom. Testiranje na HIV i/ili hepatitis C provodit će se brzim testovima iz sline koji prikazuju točan i pouzdan rezultat već za 20 minuta (jednako pouzdano kao i vađenjem krvi, ali testiranje iz sline omogućuje saznavanje rezultata bez uboda i za samo 20 minuta umjesto čekanja na laboratorijske nalaze i do 7 dana). Iznimno je važno da minimalno 30 minuta prije pristupanja testiranju: NE konzumirate hranu i piće (sokove, alkohol, kavu, žvakaće gume, bombone i sl.), te NE koristite proizvode oralne njege (paste i vodice za pranje zubi i sl.), kako bi rezultat testiranja “iz sline” bio pouzdan.

Testiranje je preporučeno svima koji sumnjaju da bi mogli biti zaraženi ili onima koji su se nalazili u rizičnim situacijama (spolni odnos bez zaštite, dijeljenje pribora s drugim osobama pri IV korištenju droga itd.). U timu koji provodi testiranje nalazi se i liječnik, koji će u privatnom, povjerljivom i anonimnom razgovoru svima kojima je to potrebno biti na raspolaganju za savjetovanje.

Više informacija možete dobiti na telefonu Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa 0800 448 767 ili upitom na mail pitaj@huhiv.hr.

Dobrodošli!