Pozivamo vas na dvodnevnu radionicu Osnove Crowdfundinga u Puli

U sklopu projekta „Mehanizam strukturiranog dijaloga – osnaživanje OCD-ova za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama“ pozivamo vas na dvodnevnu radionicu: 📣 𝐎𝐒𝐍𝐎𝐕𝐄 𝐂𝐑𝐎𝐖𝐃𝐅𝐔𝐍𝐃𝐈𝐍𝐆𝐀 📣

🗓 11.2.2023. od 10 do 14 sati i

12.2.2023. od 9 do 13 sati

Mjesto održavanja radionice: HUiU BLOK, Laginjina 7, 52100 Pula.

𝑷𝑹𝑶𝑮𝑹𝑨𝑴 𝑹𝑨𝑫𝑰𝑶𝑵𝑰𝑪𝑬

𝟏. 𝐃𝐀𝐍

Obrazac prijave na radionicu: https://forms.gle/CfKW4VM2Sarzqpf19

Teme:

 • ✔ Uvod – osnove crowdfundinga i u koje svrhe se koristi
 • ✔ Crowdfunding kao oblik fundraisinga za neprofitne organizacije
 • ✔ Modeli crowdfundinga
 • ✔ Crowdfunding platforme (karakteristike, prednosti i nedostaci)
 • ✔ Specifičnosti crowdfundinga u Republici Hrvatskoj
 • ✔ Primjeri crowdfunding kampanja
 • ✔ Crowdfunding strategija

𝟐. 𝐃𝐀𝐍

CROWDFUNDING STRATEGIJA U PRAKSI

 • ✔ Uvod u najvažnije elemente crowdfunding strategije
 • ✔ Priprema crowdfunding strategija za kampanje sudionika (individualno i u grupama):
 • ✔ Identificiranje ciljnih skupina
 • ✔ Osiguranje vidljivosti kampanje
 • ✔ Storytelling
 • ✔ Nagrade za podržavatelje (perkovi)
 • ✔ Komunikacijska strategija

❗ Obrazac prijave na radionicu: https://forms.gle/CfKW4VM2Sarzqpf19

* Za sve dodatne informacije pošaljite upit putem poruke

O voditeljici radionice:

Romina Galović Piškulić je voditeljica projekata u Udruzi za održivi razvoj Pozitiva Samobor s 8 godina iskustva u pripremi i provedbi lokalnih i međunarodnih projekata financiranih iz EU fondova (Erasmus+, Europski socijalni fond, Europske snage solidarnosti, Europa za građane i dr.).

 • Od 2020. projekte provodi u okviru Akreditacije Erasmus+ programa i Oznake kvalitete programa Europskih snaga solidarnosti, koje prepoznaju kvalitetu i strateški pristup djelovanja organizacija koje rade s mladima. Sudjelovala je u preko 30 međunarodnih osposobljavanja u područjima upravljanjaorganizacijama, strateškog planiranja, neformalne edukacije i fundraisinga za organizacije civilnog društva.
 • 2018. je pohađala crowdfunding akademiju u organizaciji udruge Brodoto te je 2021. godine s timom suradnika uspješnopripremila i provela crowdfunding kampanju na Kickstarter platformi za Eko edukacijsku farmu Greenville u Samoboru.Direktorica je turističke agencije Greenville experience koja je usmjerena na promicanje i razvoj održivog edukacijskog turizma ururalnim zajednicama.

Projekt „Mehanizam strukturiranog dijaloga – osnaživanje OCD-ova na području Istarske županije“ koji provodi udruga Institut u partnerstvu s udrugom Čarobnjakov šešir, sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 437.194,74 kuna (85% iz proračuna EU+15% iz državnog proračuna).

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Institut Pula.

Za više o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je Logotipi-1024x343.png

U okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ financiran iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. Broj poziva: UP.04.2.1.11.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva donijeli su Odluku o financiranju projekta „Mehanizam strukturiranog dijaloga – osnaživanje OCD-ova na području Istarske županije“ – UP.04.2.1.11.0244 u iznosu od 437.194,74 kuna. Projekt se financira iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%). Trajanje projekta je od 23.6.2022. do 23.6.2023.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju od 2014. – 2020. Operativni program: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Europski strukturni i investicijski fondovi

Operativni program učinkoviti ljudski potencijali


Odricanje od odgovornosti:

Stajališta izražena u ovoj publikaciji isključiva su odgovornost Udruge Institut Pula i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske niti Europske Unije.