Predavanje “I drugačiji su isti” u Gradskoj knjižnici Pula

slika

Pozivamo vas na edukativno predavanje na temu ljudskih prava “I drugačiji su isti”, koje će se održati u srijedu, 29. lipnja 2016. godine u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Puli, Kandlerova 39.

Svakodnevno svjedočimo diskriminaciji u našoj okolini, bilo da se ona temelji na podrijetlu, dobi, spolu, zdravstvenom stanju, obrazovanju, vjeri, seksualnoj orijentaciji, imovinskom stanju ili bilo kojem drugom faktoru. Ponekad smo i sami izloženi diskriminaciji, a da pritom toga nismo niti svjesni. Predrasude, koje vode diskriminaciji, potiču prije svega iz straha i neznanja. Znanje je prvi korak koji vodi borbi protiv diskriminacije i protiv kršenja ljudskih prava. Na predavanju će se govoriti o sljedećim temama:

1. Što su stavovi?
  2. Što su predrasude, stereotipi i diskriminacija?
  3. Zašto diskriminiramo?
  4. Koje su posljedice diskriminacije?
  5. Kako smanjiti i suzbijati diskriminaciju?
  6. Što su i koja su osnovna ljudska prava?
  7. Gdje se najčešće krše i tko su rizične skupine?
  8. Kako zaštititi svoja i tuđa prava?

Predavanje je namijenjeno općem građanstvu, ali i stručnjacima. Besplatno je za sve zainteresirane. Psiholozi, učitelji, djelatnici nevladinih organizacija i drugi stručnjaci iz relevantnog područja dobiti će potvrdu o sudjelovanju.

Predavanje će održati psihologinja Ines Ignjačić iz Udruge Institut iz Pule.

Predavanje je dio projekta „Svi jednaki, svi zajedno“, koji se odvija uz potporu Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina .