PROVEDEN PREGLED JETRE FIBROSCAN UREĐAJEM I TESTIRANJE NA HEPATITIS C

U dnevnom boravku u Poreču jučer 12.10.2021. provedeno testiranje na Hepatitis C i pregled jetre Fibroscan uređajem u suradnji s udrugom “Hepatos Rijeka”

Nastavno na testiranja i utvrđenu potrebu dodatne obrade visokog udjela pozitivnih rezultata omogućili smo našim korisnicima žurni i besplatni pregled jetre te dodatno testiranje na Hepatitis C za one korisnike koji se nisu odazvali po prethodnom testiranju.

12.10.2021.g., u suradnji s udrugom „HEPATOS RIJEKA „ i KBC- om Rijeka, Klinikom za internu medicinu, Predstojnikom prof.dr.sc. Davorom Štimcem i Alojzijem Lackovićem, dr.med. specijalizantom interne medicine, u prostoru dnevnog boravka udruge u Gradu Poreču održalo se testiranja na Hepatitis C i pregled – elastografija jetre prijenosnim Fibroscan uređajem.

Ukupno 10 korisnika udruge Institut Pula pregledano je prijenosnim Fibroscan uređajem, te je 4 korisnika testirano na Hepatitis C. Od toga za 2 pacijenta oboljela od Hepatitisa C, pregled Fibroscanom utvrdio je iznimno visoke rezultate te ćemo iste uputiti OB Pula.

Zahvaljujemo svim suradnicima na suradnji i pomoći u realizaciji ove akcije.

Rad udruge Institut Pula za programe smanjenja šteta u Istarskoj Županiji financira Ministarstvo Zdravstva RH.