Rotary Klub Pula prikupio 40.000 kuna za pomoć beskućnicima

Sve je veći broj osoba u Hrvatskoj koji su zbog različitih negativnih okolnosti prepušteni samima sebi, bez krova nad glavom, bez  adekvatnog ili ikakvog obroka u danu, bez vode i struje.. Rotary Klub Pula prepoznao je našu inicijativu i priključio se svojom donacijom kako bi beskućnicima omogućili makar osnovna sredstva za život koja su svakom čovjeku potrebna. Hvala Vam!

Razne negativne okolnosti svakodnevno utječu na povećanje broja beskućnika i osoba u riziku od siromaštva u Hrvatskoj. Porast broja siromašnih obitelji ili pojedinca nažalost je evidentan. Svijest o sve većem broju osoba koji žive s nedostatnim prihodima za prehranjivanje, iskopčanim energentima, zdravstvenim problema, neadekvatnom skrbi i socijalnoj otuđenosti (od obitelji i okoline) ipak malim korakom raste.

Obzirom da je Istra  suočena sa problemom osiromašenog stanovništva otvoren je Dnevni centar u Puli i Poreču pod inicijativom Udruge Institut Pula koji se brine osigurati minimalnu potporu beskućnicima i građanima u potrebi diljem Istre te se Rotary Klub Pula pridružio nesebično pomoći osobama u potrebi s donacijom od 40.365,65 kuna kroz akciju „Pomoć beskućnicima“.

Akcija prikupljanja donacija započela je početkom srpnja 2018. godine te je trajala do kraja studenog iste godine. Postavljena je staklena amfora na terminalu pulske zračne kako bi se prikupila sredstva kojim možemo pružiti potporu beskućnicima. Zahvaljujemo se svim sudionicima koji su nesebično pomogli pri ovoj akciji.

Prikupljena donacija omogućit će nabavu hrane, terenski rad i obilazak korisnika koji nisu u mogućnosti dolaziti u Dnevne centre.

Predsjednik Rotary Kluba Pula, Art Hill rekao je: “Hvala udruzi Institut, pulskoj Zračnoj luci, Istarskoj kreditnoj banci Umag, svim članovima Pulskog Rotary Kluba te svim ostalim sudionicima koji su nam nesebično pomagali svojim angažmanom da ovu akciju zaista provedemo u djelo“

Još jednom se od srca zahvaljujemo Rotary Klubu Pula i svim dobročiniteljima koji čine malo djelo za čovjeka, ali veliko za čovječanstvo! Hvala Vam!