Stambena zajednica RACHEM

Grad Pula dodijelio je udruzi Institut na korištenje prizemni prostor od 116 četvornih metara u Tršćanskoj ulici 26, gdje će se, u sklopu trogodišnjeg programa Rachem (milost na hebrejskom, izvorno maternica), urediti stambena zajednica za beskućnike.

  

 Iako ova zajednica djeluje već šest mjeseci u jednom unajmljenom stanu u Puli, sada su dobili prostor koji je udruga Institut sama predložila, jedini adekvatan u kojem bi se, kažu, uz stanovanje provodili i brojni programi čiji je cilj reintegracija korisnika i njihovo vraćanje u normalan život.

Trogodišnji projekt

U odluci koju je gradonačelnik Boris Miletić potpisao u ožujku, navodi se da je Grad jedan od partnera koji je preuzeo pronalaženje adekvatnog prostora, a u projektu su i gradski Crveni križ te Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, koje je zaduženo za financijski dio projekta, u koji ulaže ukupno 667.200 kuna, odnosno 222.400 kuna godišnje. Projekt traje od 1. svibnja 2020. do 1. svibnja 2023. Ministarstvo je uplatilo trećinu ukupnog iznosa, a u pripremi je i isplata druge tranše. Cilj je, obrazlaže se u odluci, smanjenje i prevencija socijalne isključenosti te socijalno uključivanje i integracija socijalno osjetljivih skupina.

Možete pronaći  više informacija na Glas Istre na linku:

https://www.glasistre.hr/pula/beskucnici-u-puli-sad-imaju-priliku-za-bolji-zivot-stambena-zajednica-rachem-kao-pomoc-onima-koji-nisu-imali-drugog-izbora-i-priprema-za-povratak-u-samostalan-zivot-714076?fbclid=IwAR1MKKtKm-1Q5RsHzMFQ-Hn7ViZsfgwKYwiD0ynHvCDO4hlcoMauVGr34Ys