Sudjelujemo na stručnom skupu u sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti i zloupotrebe droga

Sudjelujemo na Stručnom skupu na temu unapređenja praćenja ključnih epidemioloških pokazatelja za zarazne bolesti i smrti povezane s drogom

U sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti i zloupotrebe droga koji se obilježavanja svake godine od 15. studenog do 15. prosinca sudjelujemo na Stručnom skupu na temu unapređenja praćenja ključnih epidemioloških pokazatelja za zarazne bolesti i smrti povezane s drogom u organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u Mariji Bistrici, 08. i 09. prosinca 2021. godine.

Također, 10. prosinca 2021. sudjelovat ćemo na godišnjem sastanku Radne skupine za Sustav ranog upozoravanja u slučaju pojave novih psihoaktivnih tvari u Republici Hrvatskoj.

Teme koje su obrađuju obuhvaćaju bolesti Hepatitis C, HIV, spolno prenosive bolesti među ovisnicima u programu liječenja u terapijskim zajednicama, indikatore zaraznih bolesti povezane s drogom, epidemiološki indikatori Smrti povezane s drogom.

U sklopu programa, održat će se i edukacija za provedbu rutinskih testiranja za predstavnike službi za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti županijskih zavoda za javno zdravstvo, predstavnike udruga koje provode programe smanjenja šteta i predstavnike centara za besplatno i anonimno testiranje na HIV.