Zadovoljni odazivom anonimnog testiranje na Hepatitis C i HIV

U suradnji s udrugom HUHIV (Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa) iz Zagreba, stručnjaci su 29. i 30.03.2021. obavljali besplatno i anonimno testiranje u prostorijama Udruge Institut Pula. Ukupno je testirano 54 osobe u dnevnim centrima u Puli i Poreču.

ESF projektom Deinstitucionalizacija usluga za osobe s problemima ovisnosti – Razvoj mreže socijalnih usluga, udruga HUHIV sa suradnicima provodi pružanje integriranih usluga podrške i testiranja s ciljem doprinosa održavanju kontinuiteta skrbi i prevencije infekcija krvlju i spolno prenosivim bolestima u ključnim populacijama.

Aktivnost se provodi u sklopu ESF projekta Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – Faza I: Deinstitucionalizacija usluga za osobe s problemima ovisnosti – Razvoj mreže socijalnih usluga – UP.02.2.2.06.0373 u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo (više: https://huhiv.hr/razvoj-mreze-socijalnih-usluga/). Udruga INSTITUT korisnik je projekta s ciljem unaprjeđenja socijalne uključenosti osoba s problemima ovisnosti o drogama kroz izgradnju mreže suradnje dionika na lokalnoj i regionalnoj razini za pružanje izvaninstitucionalnih socijalnih usluga za pripadnike ciljne skupine i članove njihovih obitelji.

Rad udruge Institut Pula za programe smanjenja šteta u Istarskoj Županiji financira Ministarstvo Zdravstva RH.