Zaposlenici osvojili nagradu na natječaju pa ju odlučili donirati

Odrekli se financijske nagrade i obnovili dvije sobe u Stambenoj zajednici  Udruge Institut Pula – priča iz pulskog JYSKa

Zaposlenici osvojili nagradu na natječaju pa ju odlučili donirati

Kako bi obilježili otvorenje 50. trgovine u Hrvatskoj, JYSK je organizirao interno natjecanje na kojem je pobjedu odnio tim Store managerice Snježane Anđelović iz pulske trgovine koji je odlučio svoju nagradu nesebično podijeliti s onima kojima je potrebna pomoć. Naime, ovaj se tim odrekao nagrade kako bi osvojenim sredstvima opremio dvije spavaće sobe pulskog pulske stambene zajednice kojim upravlja Udruga Institut Pula. U dogovoru s gospođom Varjom Bastiančić, predsjednicom Udruge Institut Pula, zaposlenici pulskog JYSKa osigurali su namještaj, opremu za spavanje i druge potrepštine iz bogatog JYSK asortimana  (popluni, jastuci , ručnici i slično) i tako u prostor u koji navraćaju i borave brojni korisnici donijeli djelić istinske blagdanske atmosfere.

Stambenom zajednicom osim što beskućnicima i drugim korisnicima osigurava mjesto gdje uvijek mogu dobiti topli obrok ili obaviti osobnu higijenu, korisnike potiče na kreativnost, povratak u zajednicu te pripremu za povratak na tržište rada.  

„Sobe koje ste nam poklonili neće poslužiti dvojici beskućnika koji se pripremaju na integraciju, već je ovo donacija koja će mnogim sljedećim ljudima biti veliki blagoslov, jer sobe i prostor koji imaju u stambenoj zajednici  postaju njihov novi dom, tako da doista sam duboko zahvalna, iskreno ste me obradovali i cijeli tim udruge Institut Pula, baš kao i svi ljudi koji već danas žive kod nas vam se od srca zahvaljuju“, izjavila je je predsjednica Udruge Institut Pula, Varja Bastiančić.

„Jako sam ponosan na svoj tim koji je nakon ostvarene pobjede u sklopu internog natjecanja povodom proslave otvorenja 50. JYSK trgovine u Hrvatskoj dao prijedlog da osvojenu nagradu preusmjeri na pomoć onima kojima je najpotrebnija –  sugrađanima koji su na žalost bez vlastitog krova nad glavom. To jako puno govori o vrijednostima JYSKovih zaposlenika.“,  rekao je  Dražen Eldić, Retail Manager za Hrvatsku.

Da bi akcija bila potpuna JYSKovi djelatnici su se ponudili da montiraju sav namještaj, a ovu lijepu gestu podržao je i dostavljač koji surađuje s JYSKom a koji je svu opremu besplatno dovezao do pulske stambene zajednice.

„Davanjem činimo dobro djelo i činimo život ljepšim, a ovim ljudima zaista treba toplo mjesto na kojem se mogu skloniti s ceste i od hladnoće. Uvijek se trudimo  doprinijeti na lokalnom nivou kada imamo za to priliku. Nadam se da je naša donacija ovim skromnim ljudima donijela barem dio veselja koliko je nama“, zaključila je Snježana Anđelović, Store managerica JYSK Pula.

Još jednom se u ime svih naših korisnika želimo zahvaliti JYSK-ovim zaposlenicima na ovako predivnoj gesti!