Obilježavamo međunarodni Mjesec borbe protiv ovisnosti – 15. studeni do 15. prosinca

Pred nama je Međunarodni mjesec borbe protiv ovisnosti koji se održava svake godine od 15. studenog do 15. prosinca s ciljem podizanja svijesti o posljedicama uporabe različitih sredstava ovisnosti, problem prevencije ovisničkog ponašanja i prevencija zaraze virusnim hepatitisima i HIV-om. Posebni naglasak stavlja se na suzbijanje zlouporabe droge i rizičnog spolnog ponašanja kroz educiranje djece, mladih, obitelji i šireg građanstva.

Međunarodni Mjesec borbe protiv ovisnosti

Kao i proteklih godina tijekom ovog mjeseca Udruga Institut Pula, povodom međunarodnog Mjeseca borbe protiv ovisnosti kreirati će različiti niz preventivnih aktivnosti koje će se fokusirati na edukaciju mladih, roditelja i šireg građanstva 

Ove godine se posvećujemo preventivnim aktivnostima. Edukacija, interaktivne radionice, edukativni materijali biti će u fokusu sadržaja.   

Prevencija je temeljna odrednica za očuvanje zdravlja mladih te se u mjesecu borbe protiv ovisnosti , u potpunosti posvećujemo mladima. 

Međunarodni mjesec borbe protiv ovisnosti organizira se i u svrhu povezivanja različitih dionika kako bi kroz usklađenu suradnju doprinijeli  ranoj detekciji problema ovisnosti. 

Mjesec obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti obilježava se na državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini.

Ujedno se naglašava i važnost suradnje s medijima u obilježavanju Mjeseca borbe protiv ovisnosti da u okviru svojih emisija i informativnih prostora prezentiraju projekte koji razmatraju problem prevencije ovisničkog ponašanja i prevenciju zaraze virusnim hepatitisima i HIV-om s posebnim naglaskom na  suzbijanje zlouporabe droge i rizičnog spolnog ponašanja kroz educiranje djece, mladih, obitelji i šireg građanstva.

Posebno se zahvaljujemo svim volonterima, suradnicima i medijima.

Kontakt osoba:
Varja Bastiančić, predsjednica Udruge Institut Pula
kontakt telefon: 098 367 317
mail: institut.lungomare@gmail.com