Okrugli stol u ponedjeljak, 19.06.2023. u 12h – „Pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama“

Okrugli stol „Pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama“ bit će održan u sklopu projekta Mehanizam strukturiranog dijaloga – osnaživanje OCD-ova na području Istarske županije”, u ponedjeljak, 19. lipnja, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula od 12 do 15 sati.

Udruga Institut Pula zajedno s partnerom Udrugom Čarobnjakov šešir provodi projekt “Mehanizam strukturiranog dijaloga – osnaživanje OCD-ova na području Istarske županije”.

Prijavi se za dolazak na okrugli stol klikom na link ili na sliku ispod.

Prijavi se za dolazak na okrugli stol klikom na link ili na sliku iznad.


Cilj projekta:

  • osnaživanje kapaciteta udruga civilnog društva za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima, neposredan rad na područjima koja se nanciraju kroz ESF i na pružanju učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama.

S ciljem izrade jedinstvene baze OCD-a koje na području Istarske županije mogu pružati podršku ranjivim skupinama u kriznim situacijama provelo se mapiranje kojim su se prikupile informacije o organizacijama civilnog društva koje mogu pružiti pomoć i usluge te su u mogućnosti hitno djelovati na terenu u slučaju kriznih situacija na području Istarske županije.

Na okruglom stolu govoriti će se o planu mogućeg djelovanja odnosno sistemu komunikacije i nadležnosti po područjima – koordinacijski sustav upravljanja i djelovanja u kriznim situacijama te će se predstaviti rezultati mapiranja OCD-ova na području Istarske Županije. Mapiranjem se prikupilo informacije koje su pokazale koje organizacije civilnog društva mogu pružiti pomoć i usluge te su u mogućnosti hitno djelovati na terenu u slučaju kriznih situacija na području Istarske županije.


Sudionici okruglog stola:

  • Sandra Stipanov – ravnateljica Društva crvenog križa Istarske županije;
  • Sebastijan Labinjan – Koordinator službe spašavanja života na vodi Društva crvenog križa Istarske županije i
  • Kristina Nefat – autorica mapiranja OCD-ova i koordinatorica aktivnosti projekta „Mehanizam strukturiranog dijaloga – osnaživanje OCD-ova na području Istarske županije”.: https://www.udruga-institut.hr/…/uloga-ocd-ova-u…/ .
  • Okrugli stol će moderirati predsjednica Udruge nositelj – Institut Pula Varja Bastiančić koja će ujedno i predstaviti projekt “Mehanizam strukturiranog dijaloga – osnaživanje OCD-ova na području Istarske županije”.

Projekt „Mehanizam strukturiranog dijaloga – osnaživanje OCD-ova na području Istarske županije“ koji provodi udruga Institut u partnerstvu s udrugom Čarobnjakov šešir, sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 437.194,74 kuna (85% iz proračuna EU+15% iz državnog proračuna).

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Institut Pula.

Za više o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je Logotipi-1024x343.png

U okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ financiran iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. Broj poziva: UP.04.2.1.11.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva donijeli su Odluku o financiranju projekta „Mehanizam strukturiranog dijaloga – osnaživanje OCD-ova na području Istarske županije“ – UP.04.2.1.11.0244 u iznosu od 437.194,74 kuna. Projekt se financira iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%). Trajanje projekta je od 23.6.2022. do 23.6.2023.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju od 2014. – 2020. Operativni program: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Europski strukturni i investicijski fondovi

Operativni program učinkoviti ljudski potencijali


Odricanje od odgovornosti:

Stajališta izražena u ovoj publikaciji isključiva su odgovornost Udruge Institut Pula i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske niti Europske Unije.