Sudjelovali smo na godišnjem sastanku Probacijskog ureda u Puli povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti

05. prosinca 2022. godine, povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti u organizaciji Probacijskog ureda u Puli, u Gradskoj čitaonici, sudjelovali smo na godišnjem sastanku.

Cilj okupljanja bio je prokomentirati aktualno stanje, osvrnuti se na aktivnosti koji daju uspješne rezultate te predlaganje novih protokola i postupaka koji bi mogli davati bolje i uspješnije rezultate u budućnosti, a sve sa ciljem zaštite građana  i pravovremene intervencije sa počiniteljima kaznenih djela.

Okupljeni, ključni dionici koji posredno i neposredno sudjeluju u procesu resocijalizacije, reintegracije, poslije penalnog prihvata i prevencije (ovisnosti o alkoholu, igrama na sreću i drogama) dali su prijedloge unaprjeđenja rada i međusektorske suradnje.

Zaključak ovogodišnjeg sastanka je da treba u što većoj mjeri mobilizati resurse kako bi se smanjio broj počinitelja kaznenih djela nasilja u obitelji i to najčešće vezanih uz zlouporabu alkohola i  osnažiti kapacitete članova obitelji koje su žrtve kaznenog postupka.

Zahvaljujemo organizatoru na hvale vrijednoj inicijativi i na pozivu da sudjelujemo.